Julen – Højtiden vi alle spændt venter på.

Send en julehilsen og glæd en du holder af, med vores smukke juleblomster og julebuketter.

Julen er den magiske tid på året, vi alle venter på. Det er i denne årstid, hvor gaderne og haverne bliver pyntet op. Det er her, vi alle er glade og venter spændt på at spise risengrød og udveksle gaver med familie. Det er desværre ikke altid vi kan mødes med familien, nogle gange er vi selv ude og rejse, nogle har bare en familie rundt omkring i landet. Det skal dog ikke holde dig fra at ønske glædelig jul. Du kan med e-BLOMST sende din julehilsen til hele landet, vi leverer også henover julen. Læs eventuelt denne side omkring vores leveringsservice.

Hvorfor fejrer vi jul?

Hvert år deltager mange i julens herlige festligheder. Om vi fejrer julen eller ej, er det umuligt, ikke at blive mindet om denne magiske tid på året. Men, hvorfor fejrer vi egentlig julen?
Julen er en kristelig fest, der fejrer Kristi fødsel, og millioner af kristne over hele verden fejrer dette. Men selv ikke-kristne er lokket ind i magien og spændingen ved denne højtid, udveksler derfor gaver, ud smykker boliger med julelys, træer og dekorationer.

For kristne handler fejringen om Kristi fødsel og af dekorationerne til julesangene, hvert eneste element vedrører dette. Stjernen oven på juletræet repræsenterer, stjernen der fører de tre vise mænd til Betlehem. Resten af os fejrer julen, ved at give og modtage gaver, spise lækker mad med familien.

Julemanden

Julemanden siges at give gaver til de artige og søde børn juleaften den 24. december og juledag den 25. december. Det siges at julemanden, som vi kender det i dag, opstod fra fortællinger om den historiske figur biskop Sankt Nikolaus. I dag kender vi julemanden, som en stor venlig mand, med kridhvid skæg. Julemanden flyver i sin slæde med rensdyr og giver gaver til de artige børn. 

Julemiddagen

Julemiddagen er en bærende del af juleaften, hvor der både bliver nydt god mad og desserter. Der findes mange traditioner for hovedretten, hvor der bl.a. bliver serveret and og gås. Når det kommer til maden, så er det vigtigt at matche den med den rigtige vin, da det kan styrke den generelle smagsoplevelse.