Guide, sådan passer du din Orkidé

En komplet guide for pasning af Orkidéer. 

Orkidéen kan være en meget delikat plante men, med den rette viden kan man få den smukkeste plante i stuen og få blomsterne til at komme igen og igen, år efter år. 

Hvor ofte skal en Orkidé vandes?

Vi ser typisk desværre at mange danskere vander deres Orkidéer for meget. Man skulle også tro at de skulle have massere af vand, nu når de stammer fra regnskovene. 

Tommelfinger reglen siger at en Orkidé plante, skal vandes mellem 5-12 dages mellemrum. Det afhænger dog af mange faktorer, så som hvilken type Orkidé, hvor varmt er det i rummet planten står i? Er det sommer, hvor dagene er længere, og der er varmere, skal Orkidéerne vandes lidt oftere. Er det vinter, hvor dagene er længere, er der ikke brug for vanding af Orkidéerne i lige så høj grad.

Hvordan vandes Orkidéer?

Held ikke vand i potten, det vil være med til at overvande planten. Fyld derfor en balje med noget vand, og put Orkidéen der ned i. Lad den stå der i 15 - 20 minutter.

Du kan finde vores udvalg af Orkidéer her

Hvor meget lys skal en Orkidé have?

Har du problemer med at få en Orkidé til at blomstre igen? Skyldes det højest sandsynligt, at planten ikke får nok lys.

Orkidéen elsker massere af lys, dog ikke direkte sol! Det vil derfor være en god idé at sætte din Orkidé ved en vindueskarm, der ikke får direkte sol. 

Hvordan ved jeg om min Orkidé får nok sollys?

Man kan typisk se igennem bladene på planten om den får for meget eller for lidt lys. Bladene skal have en pæn lys grøn farve. Har bladene en mørke grøn farve, indikere dette at planten får for lidt lys. Har bladende en rødelig grøn farve, får planten for meget lys.

Hvis du ønsker at bestille en blomst, kan du læse mere om vores leveringsservice her.