Sådan får du din buket til at holde længe

Når du køber en buket blomster her hos e-BLOMST.dk ønsker vi selvfølgelig, at din buket skal holde så længe som muligt. Hver enkelt buket, vi laver er unik og håndbundet af vores dygtige florister. Og vi bruger altid friske blomster, udvalgt med omhu på Grønttorvet om morgenen og opbevaret optimalt. Vi gør altså alt, hvad vi kan for at du skal få en så frisk buket blomster som overhovedet muligt. Men ønsker du, at din buket skal have en lang holdbarhed er der også et par ting du kan gøre, når du har modtaget din buket. Derfor har vi samlet denne guide til længerevarende blomster, så du kan nyde din buket så længe som muligt.

Se vores mange smukke buketter her.

Hvordan holder jeg min buket i live? 

Da blomsterne i en buket pr. definition ikke længere er “i live”, da man bruger afskårne blomster i buketter, er spørgsmålet måske lidt misvisende. Ikke desto mindre er der en række ting, som du kan gøre for at forhindre blomsterne i hurtigt at springe ud. Følg denne vejledning til blomsterbuketter og få din buket til at holde i længere tid: 

 1. Klip ikke bast-snoren op, der holder buketten samlet. Snoren sikrer både holdbarhed og den bedste form på din buket. Find i stedet en vase der passer til bukettens størrelse og form.

 2. Din buket bliver leveret med en lille pose omkring stilkenes ender. Posen er til for at give din buket den fugt og næring den skal bruge, indtil den kommer i vand. Derfor er det vigtigt at du ikke tager posen af, før du er klar til at sætte buketten i vand.

 3. Alt efter hvilke blomster, din buket består af, giver du buketten den bedste holdbarhed ved at afstemme temperaturen til den enkelte buket:

  - Blomster med bløde stilke, f.eks. gerbera, skal stilles i koldt vand.

  - Blomster med træ-agtige stilke, f.eks. roser skal stilles i varmt vand.

  - Består din buket af blomster med begge typer stilke, giver du den de bedste betingelser ved at sætte den i lunkent vand.

 4. Klip aldrig stilkene over med en saks. Er det nødvendigt at forkorte blomsterstilkene skal det gøres ved at snitte stilken på skrå i et 3-4 cm langt snit, med en skarp kniv. Nogen mener også, at det kan forlænge blomsternes levetid at skære stilkene på skrå. Når du køber blomster hos en blomsterhandler som e-BLOMST.dk er dette allerede gjort for dig.

 5. Skift vandet i bukettens vase en gang om dagen og sørg dagligt for, at vasen er ren. På den måde får blomsterne de bedste betingelser. Fulgte der en lille pose med blomsternæring med din buket, skal du ikke skifte vandet de første dage. 

 6. Undgå at stille din buket nær en frugtskål. Nogle frugter udskiller modningsstoffet ethylen, der får blomsterne til hurtigere at springe ud.

 7. Har du mulighed for det, forlænger det også din bukets levetid at stille den et køligt sted om natten – helst ved omkring 10°C eller for eksempel i en kølig kælder. Dog skal buketten aldrig sættes et sted med frost. 

Min buket taber blade – hvad gør jeg?

Er din buket begyndt at tabe blade er et tegn på, at visse blomster eller planter i buketten er ved at afblomstre. Hvis det er muligt, kan du starte med at fjerne de blomster/planter fra buketten, der er ved at være færdige. På den måde undgår du, at afblomstringen påvirker de resterende blomster yderligere.

Består din buket for eksempel af roser, kan det være en stor fordel at fjerne de blade fra stilkene, som ender i vandet når du sætter buketten i vase. Lader du bladene sidde vil bladene sandsynligvis dø og sprede bakterier i vandet. Det kan potentielt koste dine roser livet eller som minimum forkorte bukettens holdbarhed.

Følg også de ovenstående punkter for at få din buket til at holde så længe som muligt. 

Køb smukke buketter som holder længe med e-BLOMST.dk

Du er altid sikret service i topklasse her hos e-BLOMST.dk. Vores blomsterbuketter er altid friske og er behandlet godt, så de holder længe. Og så leverer vi hurtigt, trygt og sikkert. Du kan læse mere om vores leveringsservice her.

Vi har gjort det nemt for dig at bestille og sende blomster til dem, du har kær – eller hjem til dig selv. Du vælger blot den buket, blomsterbinding eller gavekurv, som du synes passer til lejligheden – og så sørger vi for, at den bliver leveret. Husk også at følge vores vejledning til blomsterbuketter, som du finder længere oppe på denne side. 

Tag ikke blot vores ord for gode vare. Læs vores anmeldelser på Trustpilot og se, hvad vores andre tilfredse kunder siger om os.