Hvorfor og hvornår giver man blomster?

Svaret på spørgsmålet er ret enkelt, du giver blomster fordi du er motiveret af at få modtageren til at smile. Fordi det glæder dig at gøre modtageren glad. Man giver derfor typisk ikke blomster kun fordi det nødvendigvis er en højtid.

Det er dog, mere eller mindre, grundet traditioner, næsten forlangt at man giver en blomst eller anden form for gave ved særlige øjeblikke.

Herunder finder du en liste over de lejligheder hvor blomster er med til at gøre dagen bedre, eller opmuntre modtageren. Ved du allerede nu, at du vil sende en blomst, så kan du læse mere om vores leveringsservice her.

Mors dag

I Danmark afholdes Mors dag den anden søndag i maj måned. Dagen blev opfundet af forfatter Julia Ward Howe for at ære sin egen mor i 1872. Hun fik dog udbredt dagen efterhånden, for at ære alle mødre.

I dag fejres dagen i Danmark ved at give en buket eller en gave til sin mor på dagen. Mange giver en almindelig buket og andre vælger at give chokolade med buketten. Find inspiration til hvilken buket du skal give din mor, fra vores buket kollektion.

De fleste vælger en buket lignende den for neden. Der er dog ikke en buket som er mere rigtigt at give end andre, så vælg endelig buketten lavet af din mors yndlings blomster!

 

Valentins dag

Hvert år den 14. februar markeres kærligheden, ved at give blomster og gaver til sin elskede på Valentins dag.

 

Legenden siger at Valentins dag begyndte da kejser Claudius i det tredje århundrede nedlagde et forbud om at soldater ikke måtte giftes. Den romantiske Skt. Valentin viede i alt hemmelighed unge par. En dag blev han dog opdaget og senere halshugget. Det var dog i fangenskabet han blev forelsket i fangevogterens datter, og gav hende det første Valentins brev, underskrevet ”Din Valentin”

Det er dog først i 1800 tallets USA, at Valentins dag blev fejret, som vi kender det i dag. Her begyndte de at giver blomster og chokolade på Valentins dag. I Danmark fejres Valentins dag ved at give blomster og buketter til den man elsker og selvfølgelig et Valentins kort måske endda underskrevet ”Din Valentin”  

Traditionen er at give en buket røde roser, eller en buket med roser i forskellige farver. Kig vores buket kollektion eller Valentins kollektion igennem. Her kan du finde vores buketter designet af vores florister og specielle pakker til Valentins dag sammensat af buket, chokolade og bamse.

Begravelser

En begravelse er en sørgelig begivenhed.

Vi har et stort ud valg af begravelses blomster, herunder kistepynt, hjerter, kranse, båredekorationer og bårebuketter. Alt efter dit forholdt med den afdøde skal du overveje hvilken type du skal have med til begravelsen.

  • De personer der stod den afdøde nærmest, den afdødes bedre halvdel, børn eller forældre tager sig af den største dekoration til begivenheden, kistepynten.
  • Forældre, børn og søskende kommer med de næststørste dekorationer, som hjerter og kranse.
  • Dernæst kommer andre nære familiemedlemmer med båredekorationer.
  • Kollegaer, venner og arbejdsgivere kommer med bårebuketter i varierende størrelser.

Når du har bestemt dig for hvad du skal have med skal du efterfølgende bestemme dig for hvilke farver og blomster der skal indgå i dekorationen.

Er den afdøde en mand har man neutrale og maskuline farver i dekorationen. Er den afdøde en kvinde har man neutrale feminine farver i dekorationen.

Den afdøde kan have yndlings farver eller blomster det kan derfor nogle gange være passende at bryde tendenserne. Det handler dog om at de nærmeste pårørende kan se hvorfor du har valgt som du har, da begravelser ligeså meget handler om respekt for de pårørende som den afdøde.

e-BLOMST.dk kan sørge for alt til begravelsen når det kommer til dekorationer.

Du kan blandt andet finde kistepynt, kranse og bårebuketter.

Kondolence

Er du ikke med til begravelsen eller bisættelsen, er det meget normalt, at give eller sende en buket, i neutrale farver. Det er ikke rigtigt et krav, men det viser at du tænker, på de pårørende og er der for dem i en svær tid.

Det fleste vælger en hvid kondolencebuket.

 Værtinde/værts gave

Er du blevet inviteret til middag hos en ven eller veninde, eller hos chefen? Det er måske en special lejlighed der skal fejres. Så er en buket til værten/værtinden måske en god idé. Det gør stemningen en hel del bedre og kan skabe et godt indtryk.

Du kan blandt andet tage en pæn buket med, måske med en god vin og chokolade. Du skulle måske også overveje en gavekurv.

Tillykke

Lige meget hvad der skal fejres går man ikke galt i byen ved at give en buket til den der fejres. Det viser at du tænker på personen når du medbringer eller sender en buket med chokolade eller vin. 

God bedring

Det er en god tanke at give en buket til pårørende, som går gennem svære tider. Det kan tit være med til at løfte stemningen og skabe noget glæde hos nogen som virkelig kan føle modgang.